Henri van Velzen haalt oude herinneringen op in zen nieuwe Single Oud Cafe

Henri van Velzen haalt oude herinneringen op in zen nieuwe Single Oud Cafe

Henri van Velzen heeft goede herinneringen aan vroeger. Met name de bezoekjes aan diverse horecagelegenheden staan nog steeds op z’n netvlies gebrand.

Zes jaar geleden zong hij over vier vrienden die hij aantrof aan de bar. Met z’n nieuwe single “Oud Café” blikt Henri terug naar de tijd dat er nog gerookt werd in het café.

De sigarendamp, vloerkleden op de tafels, koperen lampen en glazen cognac vormden destijds het decor van de gezellige kroegen.
 
Samen met z’n vaste producer en maatje Martin Sterken sprak hij over die goede ouwe tijd. Binnen afzienbare tijd stond er samen met Martin en Natalia een tekst op papier

waarin Henri zich erg in kon vinden. ‘Regelmatig ga ik weer terug naar mijn dorp waar ik ben opgegroeid. Dan loop ik langs de kroeg en zie die oude tafel staan

waaraan we vaak zaten tot s’ morgensvroeg…………   De opnames van de sfeervolle clip vonden plaats bij één van de oudste cafés in Steenwijk, namelijk Café De Boekanier.

Uitbaatster Patricia stelde haar etablissement op een dinsdagavond beschikbaar zodat William ten Kate prachtige beelden kon schieten die de vergane tijd liet herleven.

Als figuranten zie je plaatselijke biljartclub en een aantal vrienden van Henri.  
 
Speciale rollen waren er ook voor zoons Bas en Johnny.  Bas fungeert als accordeonist en Johnny speelt als barman.  Je ziet het publiek dobbelen, biljarten,

kaarten en genieten van een lekker glaasje bier. Het café was die  avond speciaal omgetoverd tot een echte ouderwetse  kroeg met een asbak op tafel.

Tot grote hilariteit van de  gasten mocht er die avond gerookt worden. Zo keerde  de ouderwetse sfeer van vroeger terug.
 

  Janoesj
  Friday 21 February 2020 23:30

Open/Sluit
Verzoekjes
  • {{ verzoekje.user }}: {{ verzoekje.verzoekje.artist }}
    - {{ verzoekje.verzoekje.number }}
    {{ verzoekje.verzoekje.message }}
Er zijn geen verzoekjes